Om

Sidse Friis (f. 1961, København) Grafik og billedkunst.

Jeg er dybt forankret i den nordiske natur og kultur. Har været tiltrukket af Nordnorge, siden jeg i den tidlige ungdom købte en enkeltbillet til Henningsvær. Har stærke relationer til Bodø, NordNorge, gennem familie og mange ophold over tid.
Jeg har også boet i Grønland i flere år.
Er nu bosat i Sydsjælland, i Stavreby, en lille landsby ved havet, hvor jeg har mit atelier.
Jeg har været elev hos Hans Christian Rylander i 6 år og har desuden assisteret Rylander i forskellige kunstneriske sammenhænge.
Jeg er medlem af Kunstnersammenslutningen Circulus.(Læs mere under Cv.)

Mine kunstneriske udtryk spænder vidt, fra nære, ikoniske rids til udstrakte, farverige flader. Det at skabe er et vilkår, et behov, en drift.

De store malerier er drevet af det groteske og absurde i tilværelsens verden, som den udfolder sig på det indre og ydre plan. Jeg forsøger at forstå den verden, der på en og samme tid definerer mig og som jeg definerer. Kunsten er for mig en spejling og forvrængning af oplevede livsformer, fyldt af en kontinuerligt vekslende puls af diversitet og interaktion. Et færdigt billede er derfor aldrig helt færdigt, men et valgt punkt i en konstant bevægelse.

Jeg arbejder med forskellige medier. Akryl har været og er vel stadigvæk min favorit, men i de seneste år fylder det grafiske udtryk mere med forskellige blandformer. Ikke mindst i form af de nære, organiske former, som naturen så rigt stiller til rådighed i form af dyr, planter og gentagelser.

Derudover arbejder jeg med farver i vævede stykker, f.eks. halstørklæder og kludetæpper. Har fx vævet en stola til Hunstad Kirke i Bodø.